tiistai 9. tammikuuta 2018

Miksi huolehdit ja hätäilet?

Eilen oli niin uskomattoman täydellisen aurinkoinen tasainen, hiljainen ja tyyni päivä.
Vielä aamullakin minua harmitti, kun en voinut säilötä sitä.
Ostin Keskiseltä aringonkukan siemeniä ja laitoin linnuille. Se näkyy tuossa ulkona.
Harvoin on niin täydellisiä päiviä kuin eilen. Puhdas valkoinen hanki kimalteli ja koivujen oksissa oli kuin timantit oksien päissä.

Varis paistatteli päivää huipulla timanttien seassa! Minä kraakuin sille, mutta se ei vastannut, katseli vain puuhiani.
Tänä aamuna tiivistetysti minulla on ollut mielessä, miten Jeesus sanoi, että "tulkaa minun tyköni kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, minä annan teille levon" ja "oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä, niin löydätte levon sielullenne" ja että "tarpeellisia on vain vähän, tahi yksi ainoa" ja
14. Odota Herraa. Ole luja, ja vahva olkoon sinun sydämesi. Odota Herraa. Psalmi 27

Ei onni ole aina kahden viikon päässä, niinkuin minä ennen huomasin. Se on tässä ja nyt, 
koska "uskokaa saaneenne, niin se on teille tuleva". Se ei ole huuhaata, eikä tsemppausta, vaan Jumalan rauha, yli ymmärryksen käyvä rauha, joka laskeutuu olosuhteista huolimatta, kun saa tietoisuuden ja uskon, että Jumala pitää huolen kuin varpusesta, tai variksesta.

 Se riippuu siitä, mitä odotamme. Odota Herraa. Jos odotamme tilipussia tai lottovoittoa, aina kirpaisee sydäntä ja aika tuntuu matelevan. Jumalan ihmisen elämä on laaduksasta aina. Kun päättää odottaa Herraa, on hyvä olla. Kyllä Hän saapuu aina odottavalle.
   Isä opetti minulle, että viivy Herran edessä, kunnes hän vastaa sinulle.
Aabraham teki juuri niinkuin Jumala käski, mutta hänen uhrinsa ylle tuli mustia isoja lintuja kieli pitkällä mutta Aabraham ajoi ne pois. Vieläkään ei tuli syttynyt alttarilla ja Aabraham nukahti kun raskas uni valtasi hänet ja sanotaan, että kauhu ja pimeys valtasi hänet, mutta sitten tuli alkoi yhtäkkiä liikehtiä uhrin yllä ja tuli syttyi! Taivaasta tuli tuli ja sytytti uhrin.
    Ei tämä tunne vierasta ole. "Ei ihminen elä ainoastaan leivästä..."Jumala puhuu, siksi kannattaa viipyä, kunnes ääretön rauha laskeutuu ja sydän syttyy ja murhe poistuu ja alkaa laulattamaan ja saa kuin siivet selkään! On kuin suuren saaliin saanut! "Kaikki sen ohessa annetaan". Jumala opettaa meitä olemaan hänen lähellään, mutta miksi se läksy on niin vaikea oppia? Siihen rauhaan Jumala laskee kaikki kuin pehmustettuun koriin päivän eväät. Kyllä niillä päivän pärjää!
 Vielä en malta olla laittamatta pitkähköä tekstiä raamatusa tähän loppuun, kun Jeesus lähetti ensimmäiset opetuslapsensa liikkeelle. Siitä voi oivaltaa jotakin tähän päivään.
  Eilen kuuntelin presidenttiehdokas Väyrystä telkkarista, Kadehdittavaa itsevarmuutta! Tuota minä tarvitsisin tähän uskonasiaani, koska se on kuitenkin varmempi kuin Väyrysen presidentiksi pääseminen... Alleviivasin nuo kohdat.

1. Sen jälkeen Herra valitsi seitsemänkymmentä muuta ja lähetti heidät kaksittain edellänsä jokaiseen kaupunkiin ja paikkaan, jonne hän itse aikoi mennä. 
2. Ja hän sanoi heille: "Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa. 
3. Menkää; katso, minä lähetän teidät niinkuin lampaat susien keskelle. 
4. Älkää ottako mukaanne rahakukkaroa, älkää laukkua, älkää kenkiä, älkääkä tervehtikö ketään tiellä. 
5. Kun tulette johonkin taloon, niin sanokaa ensiksi: 'Rauha tälle talolle!' 
6. Ja jos siellä on rauhan lapsi, niin teidän rauhanne on lepäävä hänen päällänsä; mutta jos ei ole, niin se palajaa teille. 
7. Ja olkaa siinä talossa ja syökää ja juokaa, mitä heillä on tarjota, sillä työmies on palkkansa ansainnut. Älkää siirtykö talosta taloon. 
8. Ja mihin kaupunkiin te tulettekin, missä teidät otetaan vastaan, syökää, mitä eteenne pannaan, 
9. ja parantakaa sairaat siellä ja sanokaa heille: 'Jumalan valtakunta on tullut teitä lähelle'. 
10. Mutta kun tulette kaupunkiin, jossa teitä ei oteta vastaan, niin menkää sen kaduille ja sanokaa: 
11. 'Tomunkin, joka teidän kaupungistanne on jalkoihimme tarttunut, me pudistamme teille takaisin; mutta se tietäkää, että Jumalan valtakunta on tullut lähelle'. 
12. Minä sanon teille: Sodoman on oleva sinä päivänä helpompi kuin sen kaupungin. 
13. Voi sinua, Korasin! Voi sinua, Beetsaida! Sillä jos ne voimalliset teot, jotka teissä ovat tapahtuneet, olisivat tapahtuneet Tyyrossa ja Siidonissa, niin nämä jo aikaa sitten olisivat säkissä ja tuhassa istuen tehneet parannuksen. 
14. Mutta Tyyron ja Siidonin on oleva tuomiolla helpompi kuin teidän. 
15. Ja sinä, Kapernaum, korotetaankohan sinut hamaan taivaaseen? Hamaan tuonelaan on sinun astuttava alas. 
16. Joka kuulee teitä, se kuulee minua, ja joka hylkää teidät, hylkää minut; mutta joka minut hylkää, hylkää hänet, joka on minut lähettänyt." 
17. Niin ne seitsemänkymmentä palasivat iloiten ja sanoivat: "Herra, riivaajatkin ovat meille alamaiset sinun nimesi tähden". 
18. Silloin hän sanoi heille: "Minä näin saatanan lankeavan taivaasta niinkuin salaman. 
19. Katso, minä olen antanut teille vallan tallata käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa, eikä mikään ole teitä vahingoittava. 
20. Älkää kuitenkaan siitä iloitko, että henget ovat teille alamaiset, vaan iloitkaa siitä, että teidän nimenne ovat kirjoitettuina taivaissa." 
21. Sillä hetkellä hän riemuitsi Pyhässä Hengessä ja sanoi: "Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille. Niin, Isä, sillä näin on sinulle hyväksi näkynyt. 
22. Kaikki on minun Isäni antanut minun haltuuni, eikä kukaan muu tunne, kuka Poika on, kuin Isä; eikä kukaan muu tunne, kuka Isä on, kuin Poika ja se, kenelle Poika tahtoo hänet ilmoittaa." 
23. Ja hän kääntyi opetuslapsiinsa erikseen ja sanoi: "Autuaat ovat ne silmät, jotka näkevät, mitä te näette. 
24. Sillä minä sanon teille: monet profeetat ja kuninkaat ovat tahtoneet nähdä, mitä te näette, eivätkä ole nähneet, ja kuulla, mitä te kuulette, eivätkä ole kuulleet." 
25. Ja katso, eräs lainoppinut nousi ja kysyi kiusaten häntä: "Opettaja, mitä minun pitää tekemän, että minä iankaikkisen elämän perisin?" 
26. Niin hän sanoi hänelle: "Mitä laissa on kirjoitettuna? Kuinkas luet?" 
27. Hän vastasi ja sanoi: "Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi ja kaikesta mielestäsi, ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi". 
28. Hän sanoi hänelle: "Oikein vastasit; tee se, niin sinä saat elää". 
29. Mutta hän tahtoi näyttää olevansa vanhurskas ja sanoi Jeesukselle: "Kuka sitten on minun lähimmäiseni?" 
30. Jeesus vastasi ja sanoi: "Eräs mies vaelsi Jerusalemista alas Jerikoon ja joutui ryövärien käsiin, jotka riisuivat hänet alasti ja löivät haavoille ja menivät pois jättäen hänet puolikuolleeksi. 
31. Niin vaelsi sattumalta eräs pappi sitä tietä ja näki hänet ja meni ohitse. 
32. Samoin leeviläinenkin: kun hän tuli sille paikalle ja näki hänet, meni hän ohitse. 
33. Mutta kun eräs samarialainen, joka matkusti sitä tietä, tuli hänen kohdalleen ja näki hänet, niin hän armahti häntä. 
34. Ja hän meni hänen luokseen ja sitoi hänen haavansa ja vuodatti niihin öljyä ja viiniä, pani hänet juhtansa selkään ja vei hänet majataloon ja hoiti häntä. 
35. Ja seuraavana aamuna hän otti esiin kaksi denaria ja antoi majatalon isännälle ja sanoi: 'Hoida häntä, ja mitä sinulta lisää kuluu, sen minä palatessani sinulle maksan'. 
36. Kuka näistä kolmesta sinun mielestäsi osoitti olevansa sen lähimmäinen, joka oli joutunut ryövärien käsiin?" 
37. Hän sanoi: "Se, joka osoitti hänelle laupeutta". Niin Jeesus sanoi hänelle: "Mene ja tee sinä samoin". 
38. Ja heidän vaeltaessaan hän meni muutamaan kylään. Niin eräs nainen, nimeltä Martta, otti hänet kotiinsa. 
39. Ja hänellä oli sisar, Maria niminen, joka asettui istumaan Herran jalkojen juureen ja kuunteli hänen puhettansa. 
40. Mutta Martta puuhasi monissa palvelustoimissa; ja hän tuli ja sanoi: "Herra, etkö sinä välitä mitään siitä, että sisareni on jättänyt minut yksinäni palvelemaan? Sano siis hänelle, että hän minua auttaisi." 
41. Herra vastasi ja sanoi hänelle: "Martta, Martta, moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet, 
42. mutta tarpeellisia on vähän, tahi yksi ainoa. Maria on valinnut hyvän osan, jota ei häneltä oteta pois." 
Luukas 10
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti