maanantai 8. tammikuuta 2018

Avoimet ovet

Aamulla, kun aloitellaan juhlatonta arkea, ja mieheni lähti töihin, on aikaa taas ajatella.
"7. Ja Filadelfian seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo Pyhä, Totinen, jolla on Daavidin avain, hän, joka avaa, eikä kukaan sulje, ja joka sulkee, eikä kukaan avaa: 
8. Minä tiedän sinun tekosi. Katso, minä olen avannut sinun eteesi oven, eikä kukaan voi sitä sulkea; sillä tosin on sinun voimasi vähäinen, mutta sinä olet ottanut vaarin minun sanastani etkä ole minun nimeäni kieltänyt. 
9. Katso, minä annan sinulle saatanan synagoogasta niitä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan valhettelevat; katso, minä olen saattava heidät siihen, että he tulevat ja kumartuvat sinun jalkojesi eteen ja ymmärtävät, että minä sinua rakastan. 
10. Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat. 
11. Minä tulen pian; pidä, mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi sinun kruunuasi.Joh. ilm. 3

Jumala avaa, eikä kukaan voi sulkea.
Jumala sulkee, eikä kukaan voi avata.

Joosef joutui kaivoon, eikä päässyt omin avuin pois. Kuka laittoi Joosefin kaivoon?
Jumala, joka näki edeltä, että tulee nälänhätä kaikkeen maahan. Joosef tiesi, että se oli Jumala, joka hänet kaivoon heitti, koska Joosef tiesi, että hänelle ei tapahdu mitään Jumalan tahdon ulkopuolella, koska hän oli liittoutunut Kaikkivaltiaan kanssa pienestä pitäen.
   Jos me joudumme kaivoon ja kun joudumme, ei ole ulospääsyä. Mutta on silti. Ylöspäin ja alaspäin. 
   Jos nisunjyvä ei putoa maahan ja kuole, se jää yksin, mutta jos se kuolee, se tuottaa hedelmää. Se alkaa kasvaa ensin juurta alaspäin, ja sitten hedelmää ylöspäin. 
   Jos tulee heitetyksi kaivoon, ei hirveesti aivan heti ilahdu. On niin suuri muutos siihen hälinään ja iloiseen touhuun, joka oli juuri ennen kaivoon joutumista. Oli suuret unet ja unelmat.
   Unet ja unelmat unohtuvat kymmeneksi vuodeksi, kun tulee kaikki rotankotot ja vankilat
nautittavaksi. Ei se tunnut kuninkaan koulutukselta, mutta se on. 
    Tulee juurta. Tulee uskon uudistumista, koska muuta ei ole entisestä elämästä jäljellä kuin usko. Sitä horjuttaa vielä viimeksi viivytys, kun ei mitään estettä enää tuntuisi olevan ulospääsylle.
   Monesti meillä uskovilla, kun Jumala valmistaa astiaa käyttöönsä, tuntuu turhauttavalta odottaa, kun ei näe syytä siihen. 
   Jumalalla on astioita oikein jaloa käyttöäkin varten ja niihin hän laittaa kultakoristeita ja omat merkkinsä ja vielä kerran uuniin, aivan vain loppusilauksen viimeistelemiseksi. 
  Jumala on nero ja hyvä taivuttelija ja hyvä suostuttelija ja kärsivällinen ja pitkämielinen.
Miksi? Koska tuntee ihmisen, oman luomuksensa ja hänen heikkoutensa.
  Hän ei ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei säälisi meidän heikkouksiamme.
Hän joka on itse ollut kiusattuna samoin kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä....
   Hän siis voi kiusattuja auttaa. Salliessaan kiusauksen, hän valmistaa myös pääsyn siitä, että voitte sen kestää.
  
15. Sillä näin sanoo Korkea ja Ylhäinen, jonka asumus on iankaikkinen ja jonka nimi on Pyhä: Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä ja niitten tykönä, joilla on särjetty ja nöyrä henki, että minä virvoittaisin nöyrien hengen ja saattaisin särjettyjen sydämet eläviksi. 
16. Sillä en minä iankaiken riitele enkä vihastu ainiaaksi; muutoin henki nääntyisi minun kasvojeni edessä, ne sielut, jotka minä tehnyt olen. 
17. Hänen ahneutensa synnin tähden minä vihastuin; minä löin häntä, kätkin itseni ja olin vihastunut. Mutta hän luopui minusta ja kulki oman sydämensä tietä. 
18. Minä olen nähnyt hänen tiensä, mutta minä parannan hänet ja johdatan häntä ja annan jälleen lohdutuksen hänelle ja hänen surevillensa. 
19. Minä luon huulten hedelmän, rauhan, rauhan kaukaisille ja läheisille, sanoo Herra, ja minä parannan hänet. 
20. Mutta jumalattomat ovat kuin kuohuva meri, joka ei voi tyyntyä ja jonka aallot kuohuttavat muraa ja mutaa. 
21. Jumalattomilla ei ole rauhaa, sanoo minun Jumalani. Jesaja 57

"Minne vaan johdatkaan,
pelko katoaa,
Kaikkialla kanssasi on turvaisaa"
-laulu soi mielessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti